L

Kontaktinfo


NordNorsk Reiseliv as

Telefon
+47 901 77 500

Epost
post@nordnorge.com

It`s a different story

w

Målgruppe: Your time (tid til deg selv)

Gjester som primært reiser for å koble kropp og sjel og finne ro eller pleie seg selv.

04.12.201713:34 Ann-Jorid

Nedenfor ser du hvilke kriterer NRR mener er viktig å levere på for å treffe denne familiens behov og ønsker, både hva gjelder kommunikasjon og leveranse. Til venstre finner du også kartotekkort for hver enkelt personas i den gule målgruppen.

Målgruppe-medlemmer

 • Wellness lover (Velvære-Wenche)
 • Unplugger (Stressless-Stian)
 • Sport eventer (Trenings-Terje)
 • Slow traveller (Slow-Travel-Sarah)
 • Wellness specialist (Yoga-Janne)

Behov

Disse gjestene er en del av en voksende trend som handler om å koble helt av, roe helt ned, gjøre lite og forsøke å oppnå indre harmoni og tilstedeværelse. Eventuelt å fokusere på kropp og fysikk for å styrke seg selv og egen mestring.

Estetikk knyttet til vakre omgivelser, frisk luft og ro, er som regel viktig for disse gjestene. Det er fordi estetiske uttrykk kan gi en mental harmoni og nytelse i seg selv og fordi det kan hjelpe dem til å fjerne mental støy og ubehag slik at de lettere kobler av. Men også det funksjonelle er helt avgjørende for disse gjestene. De ulike gule personasene kommer naturlig nok i veldig ulike versjoner der definisjonen av ro varierer; noen ønsker å bevege seg mer enn andre, noen ser på stillhet som noe relativt, andre som noe absolutt. Også sunt kosthold kan oppfattes ulikt. Det er derfor helt avgjørende å forstå hver enkelt persona i denne familien.

Som regel handler aktiviteter for denne målgruppa om spaserturer på stranda eller til nærmeste fjelltopp i et behagelig tempo, gjerne alene eller i stillhet sammen med likesinnede. Trenings-Terje er unntaket, han vil gjerne ha høyere tempo og tett program når han først trener, men vil gjerne restituere kroppen i etterkant.

Barnefamilier og festlige lag på samme anlegg som gule gjester, kræsjer nesten uansett med dette segmentets behov. Målet for disse er nærmest uansett hvilken variasjon de kommer i, å hente fysisk og mentalt påfyll gjennom en timeout fra hverdagen. Deres viktigste behov er:

Timeout

Timeout fra en hektisk hverdag, kropp og sjel, tid til egentid, bare være, ikke prestere. Frihet til å gjøre det du vil. Ny inspirasjon.

Landskap, steder og anlegg som innbyr til hvile, ro og harmoni

Overnattingsanlegget er som regel svært viktig for disse gjestene. Ofte vil man ønske anlegg med rene flater, naturmaterialer og store vinduer med lys og utsikt til naturen, altså et enkelt og rent design både formmessig og materialmessig. Sengene og soverommene er særdeles viktige, da det å få sove godt er grunnleggende for denne målgruppa. Stillhet, ren luft og utsikt oppleves som luksus og betyr mye. Mange av dem vil være opptatt av mindfullness, yoga eller andre aktiviteter som gir dem en mer bærekraftig livsstil og en bedre hverdag. Noen vil være drevne og vite nøyaktig hva de ønsker, andre reiser for å få assistanse og lære hvordan de kan senke skuldrene og oppnå den roen de ønsker. Stedene og vertskapet må legge opp til at dette kan skje. Sunt, godt kosthold og langsomme måltider

Sunn, god og ernæringsrik mat med mye smak er viktig for disse gjestene. Stadig flere vil være opptatt av mat uten tilsetningsstoffer, melk og gluten, og mange vil ha med seg sine egne pulver, frø eller andre tilskudd som de er vant til å ta hjemme. Små kjøleskap på rommet for slikt kan derfor oppleves positivt for mange. Merking av all mat er viktig, og buffeter der de selv kan velge sammensetning, mengde og rekkefølge selv, er positivt. Også måltidene bør bære preg av ro, stillhet og anti-stress. Spill for all del ikke P4 på radioen eller pop-musikk på anlegget i matsalen. Skal det spilles musikk her, må det være mindfullness-musikk som bidrar til ro og harmoni. Småbord (ikke langbord) med knotter under stolbeina så det ikke blir for mye bråk når de skyves på er bra.

Alternative aktiviteter, god balanse mellom avslapning og aktivitet

Noen av disse gjestene vil kanskje bare sitte i en krok og lese bok, gå seg en liten tur og ellers ta sine daglige yoga-øvelser. Men mange vil nok også være med på noen alternative aktiviteter som kan hjelpe dem til ro og harmoni på kort sikt eller til å lære om hvordan de kan leve en mer bærekraftig livsstil også i det daglige. Det er viktig at stemningen på disse aktivitetene følger grunnstemningen på reisen, altså rolig og harmonisk. Slike aktiviteter kan være korte matkurs, dyrking av urter, mindfullness eller yoga med instruktør, innføring i nye treningsformer, male- eller tegnekurs eller andre kreative aktiviteter.

Gule gjester vil gjerne ha et dynamisk og fritt opplegg, der de kan gjøre det de vil når de vil.

OM KARTOTEKKORTENE

I kartotekkortet finner du beskrivelser på personasnivå. Det betyr at vi går enda dypere enn på familienivå. Hver personas beskrives med følgende opplysninger:

 • Hvilken travel style personasen tilhører
 • Hva slags opplevelseskategori som er mest relevant
 • Hva som ofte vil være kjerneaktiviteten eller ferieformen
 • Hvilken sesong han reiser og hva som er hovedsesongen (peak)
 • Hvor lange opphold som er typisk for dennne kundetypen
 • Hvilken betalingsvilje som er typisk for denne kundetypen
 • Hvordan han ofte booker reisen
 • Hvilke kulturelle bakgrunner man bør være særlig obs på
 • Prioritet fra A-C hos NordNorsk Reiseliv, der A har høyeste prioritet.
 • Hvilket markedsbudskap som er sentralt i kommunikasjonen
 • Viktige salgsargumenter i form av en foreslått salgspitch
 • Personasens typiske behov og ønsker for leveransen
 • Hva vil kunne begeistre denne kundetypen i leveranse og kommunikasjon
 • Hva vil kunne irritere denne kundetypen i leveranse og kommunikasjon
 • Produkteksempler fra Nord-Norge på leveranser tilpasset denne kundetypen