Storbritannia

Typisk for den britiske kulturen er høflighet, vennlighet og oppdagertrang.

13.12.201717:38 Ann-Jorid

Briter er generelt reiselystne og reisevante og mange har nordlyset som et Must See på deres liste over reisemål og opplevelser.

De britiske Nord-Norge-turistene er typisk par uten barn som ofte reiser i gruppe. De er velutdannet og har en mellomhøy til høy inntekt De bor på hotel tett på byliv og aktivitets- / attraksjonstilbudet og opfatter ikke Norge som et spesielt dyrt sted. Det er kult, litt trendy og spennende.

Britene fotograferer med iPhone og prøver gjerne norsk mat. Forventer gjerne fisk i Nord-Norge. Kunnskapen om Norge er begrenset, men som først kommer er gjerne vel forberedt og har lest brosjyrer, kataloger og guidebøker osv før ankomst. 

Briterne motiveres av variasjon i tilbudet av aktiviteter og attraksjoner og liker litt byliv. De er opptatt av en vennlig og imøtekommende befolkning, kultur og historie samt moderne kunst og design. Norsk mat er også populært. Det behøver ikke være Michelin, men skal ha god kvalitet. Britene ser trolig Tromsø og andre byer i Nord-Norge mer som landsbyer (villages) enn byer. De føler derfor at de er i naturen og "in the countryside" uansett.

De britiske turister legger også stor vekt på trygghet og sikkerhet. Derfor er gode guider som ivaretar dette viktig. Briter og nordmenn deler i stor grad samme humor.

Briterne er vant til at det koster penger å feriere. De forventer og etterspør et yøyt servicenivå, både når det gjelder overnatting og bespisning.

Nordmenn kan bli oppfattet som reserveret og nærmest litt uforskammet. Netop derfor er det viktig å huske på å si både Please og Thank You, når man snakker med briter. Briter er opptatt av høflighet og er gjerne formelt antrukket når de har en rolle som for eksempel guide eller gruppeleder. De forventer også å bli tiltalt med etternavn, og evt sir og madam. Vår norske måte å snakke sammen på med fornavn føles gjerne fremmed for mange briter, i hvert fall i en viss alder. Briter er ganske opptatt av tradisjoner, og norske ritualer og tradisjoner som avviker fra deres bør derfor forklares.

Vær behjelpelig med tips og tricks så de får mest muligt ud af opholdet. 

, click to open in lightbox