Russland

Typisk for den russiske kulturen er å være opptatt av kultur og tradisjoner, men også luksus, rang og posisjon.

05.12.201716:55 Ann-Jorid

Skal du hilse på russere, er det håndhilsing og etternavn som gjelder. De er opptatt av rang og posisjon, så visittkort med yrkestittel er bra. De legger seg gjerne på en hard forhandlingstaktikk, det respekteres høyere enn ettergivenhet. Personlige relasjoner er viktig, og antrekket skal helst være konservativt og klassisk.

Russiske gjester er opptatt av å få informasjon på sitt eget språk. De er glad i luksusvarer og vil sette pris på det, hvis du for eksempel tilbyr å skaffe en ganske spesiell champagne kun for dem.

Russere som reiser er ofte kjøpesterke. De liker Scandinavisk kultur og det vi har å tilby, men vi kan gjerne være mer pågående i salgsteknikkene våre. Som verter er det forventet at vi virkelig vil tilby dem noe, de vil ikke selv finne ut hva de skal kjøpe. Språk kan være en barriere, får russere er ofte dårlig i engelsk. Derfor er det lurt å få det mest basale oversatt til russisk, særlig praktiske ting. 

Russere vil generelt ha litt eventyr. De kan ofte tenne på helt andre ting enn svensker og nordmenn. Historie, litteratur, slott og herregårder etc oppfattes ofte som veldig interessant. Men russerne er ikke så lett å begeistre som feks amerikanere. Russere er mer innadvent, men når du møter dem på tomannshånd vil de gjerne dele sin begeistring.

Hent mer kundeinnsikt om Russland i vår markedspresentasjon! 

RUSSLAND: marked, kultur og NordNorge

, click to open in lightbox