Frankrike

Typisk for den franske kulturen er stolthet over sin egen kultur og en hang til å sammenligne alt de ser med det franske.

05.12.201716:56 Ann-Jorid
Kulturinteresse og lokalkunnskap

Franskmenn er veldig opptatt av kultur på alle plasser de reiser. De vil høre om stedet og lære om stedet. De blir faktisk overrasket om folk ikke kan nok om stedet de bor på. Selv er de så stolte av sitt eget land at de ønsker å kunne alt om Frankrike og  stedet hvor de kommer fra.

De setter pris på klar og forståelig info på fransk, særlig informasjon og fakta som går litt under huden på destinasjonen. Franskmenn har mange års erfaring med reiser og Norge er kanskje et av de får land som de ærlig innrømmer er like vakkert som Frankrike. "Nordic" er veldig inn i Frankrike, og det  forventes nærmest at markedsføringen skal gjøres i såkalt nordisk stil. Det påvirker i praksis valg av farger, motiver, font, budskap (man kan ikke kjøre kampanje med stil à la Corsica, det blir en mis-match).

Høflighet

Franskmenn er veldig opptatt av høflighet. Det er forskjell mellom De og Du, og om man ikke kan vise dette på engelsk, så bør man gjøre en ekstra innsats når det gjelder høflighet på andre måter. Det kan bety ekstra takk, å ønske velkommen på en høflig måte, spørre hva du kan  hjelpe dem med, tiltale dem madam/sir etc.

Nysgjerrighet og vitebegjærlighet

Om man ikke snakker fransk, så hjelper det å ha info på fransk som kan bidra til en bedre opplevelse på turen. Man kan også forvente spørsmål om alt man ser på turen: blomster, fjell, fjord, fugl og dyr. Det forventes at guiden kan alt (les: er stolt av produktet sitt/landet sitt).

Referanser og sammenligninger

De elsker også å sammenligne ting med Frankrike og franske forhold. For eksempel kan en historie om julenissen fort tas videre til utsagn som "å ja, vi har også noe lignende i Frankrike." Snakker du om villaks, ja så har de også det (eller hadde), det samme med fjorder som det finnes noe lignende av i Sør-Frankrike etc. Dette gjør de ikke for å være uhøflige, men kanskje fordi de leter etter referanser og at det dermed er lettere for dem å både forstå og å huske nye ting på denne måten.

Aktiv deltakelse

Franskmenn er veldig glad i å delta aktivt i opplevelsene. De deltar gjerne i spill (for eksempel,  kreves det ingen ekstra motivasjon for å få dem inn på Romskip Aurora, uansett alder og kjønn – de er med!).

Prisbevissthet

De er veldig prisbevisste og vil ha "value for money". Det hjelper med grundig informasjon om hva som er inkludert og eventuelt hva man får på turen.

Måltider

Frokost, lunsj og middag er franskmennenes måltider. Noen ganger spiser de kanskje en liten snack mellom måltidene, men i utgangspunktet skal det være kun 3 måltider om dagen, og aller helst til faste tider. Frokosten deres hjemme består som regel av te, brød honning og yoghurt (naturlig, ikke med fruktsmak eller tilsetninger). Lunsj og middag er stort sett som middagen, med en forrett, varm hovedrett, noen ganger ost, og dessert. Alle måltider, frokost, middag, lunsj, mellommåltider, alt involverer brød. Men brød er  ikke en del av måltide på samme måte som i Norge, franskmenn har brødet ved siden av. (Men suppe har de som regel ikke brød til.) Franskmenn er også veldig opptatt av ost og sjokolade. De er generelt opptatt av matkultur, og er så stolte av sin egen at det ofte grenser til arroganse.

Les mer om det franske markedet i markedspresentasjon. 

Frankrike: marked, kultur og NordNorge

, click to open in lightbox