Nord-Norge har kjente attraksjoner og unike naturfenomener

Dette er den lilla versjonen av de fem kjernefortellingene i merkevaren Nord-Norge. Dette er ikke én fortelling i seg selv, snarere en retning eller en overskrift for mange ulike fortellinger med det samme budskapet, nemlig "Icons" eller jakte på attraksjoner som bare "må ses". Nedenfor ser du noen eksempler på fortellinger som hører hjemme i denne kategorien.

12.12.201712:19 Ann-Jorid

Nord-Norge er fullt av både kjente og hemmelige attraksjoner. Det nordnorske lyset er én av dem, og det finner du over alt, hele tiden, til og med når det er mørkt og klarvær om natten. Å se nordlyset med den spektakulære nordnorske naturen som ramme står høyt på ønskelister over hele verden. Det samme gjør opplevelsen av å følge gedigne hvaler på leting etter mat ute på havet eller inne i fjordarmene.

Nordkapp med Europas nordligste utkikkspunkt og Lofoten med sin unike tørrfiskkultur er også magneter i verdensklasse. Lista er lang og den blir faktisk stadig lengre. Har du først sett lyset, er det bare å fortsette for å få mer. Over det meste av Nord-Norge finner du små og store gallerier og museer som tar for seg alt fra vikingehistorien og polaroppdagelsene til nordnorsk litteratur og klassisk og moderne billedkunst i verdensklasse. Noen av galleriene har gitt nytt liv og spenst til gamle, utrangerte fiskeindustribygninger, mens flere av museene er plassert i historiske gårder, som de gamle nessekongenes fantastiske handelssteder. Den gamle, rike kystkulturen i Nord-Norge lever med andre ord fortsatt i beste velgående og er tilgjengelig for alle som har sansene åpne for opplevelser.

Også på det nordnorske innlandet finner du naturlig nok spennende attraksjoner, historiske overnattingsplasser og steder for å oppleve dyrelivet. Vil du ha både kunst og natur på en gang, kan vi anbefale Skulpturlandskap Nordland, en internasjonal kunstsamling der 32 kunstnere fra 18 land har levert arbeider som er plassert i 32 ulike kommuner. Her er det naturen selv som rammer inn hvert eneste kunstverk.

Også naturen selv byr på et stort utvalg av kjente attraksjoner. Vi tenker på unike fjellformasjoner som 7 Søstre, trange fjordarmer som Trollfjorden og spektakulære landskap der natur og bebyggelse glir over i hverandre, som Reine i Lofoten. Men dette er bare noen få av mange, mange eksempler på attraksjoner du finner i nord. Kanskje tror du det ikke før du får se det selv, men Nord-Norge blir regnet for å være blant de vakreste områdene i verden. Og når landsdelen i tillegg er spekket med opplevelser og attraksjoner, er det ikke rart at fler og fler ser lyset og reiser mot nord.

Ideer til merkevarebyggede historier

  • Nordkapp og andre av de nordligste punkter i Europa (om selve Nordkapp, Knivskjellodden og Gamvik)
  • Born in the USSR: Norways’ tasty monster is originally Russian (fortellingen om Kongekrabben og safari)
  • Norway’s Golden Rush is Green/ Hva er nordlyssafari? Hele historien om hvordan det startet  og hvordan det kjøres i dag.
  • Fortellinger om de kjente attraksjonene og naturfenomenene

Her kommer det mer!

, click to open in lightbox