Nord-Norge er et godt sted for å finne ro og indre styrke

Dette er den gule versjonen av de fem kjernefortellingene i merkevaren Nord-Norge. Dette er ikke én fortelling i seg selv, snarere en retning eller en overskrift for mange ulike fortellinger med det samme budskapet, nemlig "your time" eller "tid til deg selv". Nedenfor ser du noen eksempler på fortellinger som hører hjemme i denne kategorien.

12.12.201712:18 Ann-Jorid

Ro er ikke fravær av storm, ro er heller å finne fred midt i stormen. Aller mest handler det om å tillate stillhet og langsomhet inne i seg selv. Å reise inn i et svalt og vakkert nordnorsk landskap kan hjelpe deg med å gripe den luksuriøse langsomheten som livet byr på. Mange steder i nord er som skapt for ro, harmoni og ettertenksomhet. Vi liker å kalle dem nordnorske pusterom, disse ekstra vakre og ekstra stille stedene der du kan trekke frisk luft langt ned i lungene og kjenne at kropp og sjel henger sammen.

Lange tinderekker med hvite breer eller snøflekker, mytiske berg plantet midt ute i havet, åpne tundraer og store, vide utsyn preger det nordnorske landskapet. Påfyllet du trenger kan du hente ved å tre inn i denne majestetiske naturen til sykkel, til fots eller om du vil; med en padleåre i hendene. Etter litt bevegelse trenger du bare å gli på gammel fart. La kropp og hode hvile mens kajakken tar deg gjennom grønt, klart vann. Være tilstede i en verden der utsikten nedover er like fin som bortover og oppover. Nyte øyeblikket der alt stemmer. Etterpå kan du finne deg en hvileplass på land, i et rom med utsikt eller utendørs inntil en lun trestamme. Kjenne at du har gjort nok for en stund.

Ved et grønt brevann i Nordland står et eldgammelt almetre. Det har skyggefulle sitteplasser som har vært brukt av menneskene i området i lang, lang tid. Slike trær lærer oss noe om tålmodighet og ro. Man kan ikke skynde på treets vekst, det tar den tid det tar. Og jo flere stormer treet får stå i, jo dypere og sterkere vokser røttene seg. Det kan være nettopp denne langsomheten som gjør det så godt å hvile under en tung løvkrone. Denne langsomheten og stillheten som er selve naturgleden. Selve roen.

Ideer til merkevarebyggende historier

  • Vidda – a place where you can touch the sky.  Historien om vidda – hva det er, hvorfor føles den som den føles. Gjerne med et intervju av en sjåfør som kjører over vidda med buss/lastebil. Pluss intervjue med de som tar deg til å oppleve vidda (de som er vokst opp på vidda).  
  • Ved enden av veien, ved enden av verden. 
  • 5 nordnorske zen-opplevelser – en listicle for å surfe på zenbølge (hvert punkt kan også fordypes som egen historie)
  • Historier om hva nordlys og midanattssol kan gjøre med deg / for deg som menneske
  • Historier om å studere uværet fra en rorbu/hytte med en kopp varm drikke og fyr i peisen
  • Hvilken ro det gir å padle kajakk i nord

Her kommer det mer!

, click to open in lightbox