Nord-Norge har levende og åpne lokalsamfunn som byr på kulturelle møter, god mat, læring og interessedyrking

Dette er den røde versjonen av de fem kjernefortellingene i merkevaren Nord-Norge. Dette er ikke én fortelling i seg selv, snarere en retning eller en overskrift for mange ulike fortellinger med det samme budskapet, nemlig "culture" eller komme seg lenger "inn i kulturen". Nedenfor ser du noen eksempler på fortellinger som hører hjemme i denne kategorien.

12.12.201712:15 Ann-Jorid

Er det ikke deilig å være helt nerdete interessert i noe? (Er du det ikke allerede, kan du bli det nå). Å lære noe helt nytt eller å ta seg tid til å perfeksjonere noe du allerede mestrer, hjelper deg å utvide evnene du har til rådighet. Det kan dessuten gjøre at du plutselig forstår et lokalsamfunn, et emne eller deg selv på nye og overraskende måter. Akkurat det kan faktisk føles skikkelig heftig!

Derfor er interessereiser ofte ideelt for deg som vil bruke den dyrbare ferien din på noe som føles verdifullt og meningsfullt. Det gjelder også deg som vil fylle opp kropp og sjel ved å dyrke en gammel lidenskap og deg som drømmer om å finne en helt ny.

Å dyrke en hobby kan de fleste gjøre hjemme, hele året. Men å gjøre det på ferie, med verdens beste samvittighet og kanskje sammen med likesinnede man møter underveis, det er virkelig noe eget. I Nord-Norge finner du mange varianter av interesseferie. De kommer med og uten guide, med høyt tempo eller lavt, med full fokus på ett smalt tema eller blandet opp med mange andre opplevelser og emner. Velg og vrak! Le og lær! Dyrk og nyt!

Ideer til merkevarebyggende historier

  • Vikinghistorien i nord. Også fortellinger om hvordan deres guider fant veien til dem og hvordan det er å være en moderne viking.
  • Jacobsen på Berg fra Tromsø – en øko bybonde
  • Verdens Nordligste Surfeskole på Unstad eller Kiting med Kari. Gjerne portretter av mennesker som lever dette livet.
  • Biotope: arkitektur inspirert av landskap og fugler
  • Vegaøyene og fortellinger om livet i dunværet
  • Portretter av livsstilsmennesker, eks Trasti og Trine (Alta) - et  kokkepar som kjører hundeslede og dyrker egne urter på 69 grader nord.
  • Villmarksbarna (Alta)  – et portrett  - med lidenskap for kule turer i villmarka for hele familien
  • Reinfilm (Kirkenes)   - et filmselskap med hele Nord-Norge som location.
  • Aggie Frost (Pettersen) –  sterk electronica-heltinne fra den Artiske hovedstaden.
  • Alternativet: plukke 5 sterke kvinner fra hele Nord-Norge: Aggie (musikk), Kari (opplevelser), Emma (Anne Berit - mat), Mari-Ann (hotell) og Trine (opplevelser).  

Her kommer det mer!

, click to open in lightbox