Nord-Norge har spektakulære landskap og tilgjengelig natur!

Dette er den blå versjonen av de fem kjernefortellingene i merkevaren Nord-Norge. Dette er ikke én fortelling i seg selv, snarere en retning eller en overskrift for mange ulike fortellinger med det samme budskapet, nemlig the great "outdoors" eller det å komme "ut i naturen". Nedenfor ser du noen eksempler på fortellinger som hører hjemme i denne kategorien.

12.12.201712:08 Ann-Jorid

Finnes det et "turliv på nordnorsk"? Som et eget fenomen, altså? I så fall må det handle om overflod. For det er ikke tvil om at skaperverket har vært ødsel i nord når det kommer til vær og temperaturer, til fjell som kan bestiges, fjorder som kan forseres og vidder som kan krysses. Jo, og så må det handle om fråtsing. Fråtsing i lys! Vi tenker på det blendende lyset om sommeren, den gyldne lunheten om høsten og de skjøre himmelfargene om vinteren. Og en ting til; nærhet. Den nordnorske naturen er nemlig til stede nærmest over alt. Selv større byer som Bodø og Tromsø er tett omringet av villmark og landskap som roper at livet bør leves uten vegger og tak.

I Nord-Norge taler altså det meste for å nyte fysisk utfoldelse og frihetsfølelse utendørs. Da gjelder det å gripe sjansen mens man kan. Vår nordligste landsdel har uendelig mye å by på for alle varianter av turglade mennesker. Og vi som bor her deler mer enn gjerne på godene. Her kan liten og stor, sprek og utrent, få hjertebank og lykkepuls i landskap de knapt trodde fantes.

Ideer til merkevarebyggende historier

  • "Det var en gang et troll, en jeger og mange vakre damer..." Myter, legender og eventyr om fjell og troll som forteller om det flotte landskapet i Nord-Norge.
  • "Walk like a queen!" Droninngas vandreruter i Nord-Norge (Senja og Vesterålen med fortellinger om hvor viktig vandring er for Dronning Sonja).
  • "Most instagrammable tops of Northern Norway". En kolleksjon av fine turer på alle nivåer og vanskelighetsgrader med gode fotomuligheter fra topper.
  • Barn + Fjell – topp topper på alle nivåer.
  • Norges beste bevarte isbrehemmelighet (alt om Svartisen og turer dit)
  • Sykkel til kajakk og kajakk til fjell (om sykling, kajakkturer ot toppturer som kan kombineres i flotte landskap)
  • Sykkel til ski (om turer i Lofoten hvor folk sykler med ski for deretter å gå toppturer)

I det hele tatt alle historier og bilder som forteller om Nord-Norges spektakulære og tilgjengelige landskap. 

Her kommer det mer!

Eksempler på artikler

, click to open in lightbox