Bobil-nudge

Kan vi "nudge" bobilgjester til ønsket adferd?

01.01.197000:00 Lena Nøstdahl

Hva er nudging?

Først, hva er nudging? Nudging kan oversettes med «dulting» på norsk. Det handler om å gjøre små uformelle tiltak for å prøve å endre folks adferd.

De fleste av våre handlinger er mer eller mindre spontane beslutninger. Vi griper det som ligger nærmest, husker best det vi sist ble fortalt, velger det enkleste og følger som regel minste motstands vei. Nudging handler om små grep for å endre folks atferd, uten å ty til forbud eller andre incentiver av vesentlig grad. 

 

Bobilturisme

Bobilturisme er en kjent og kjær ferieform. Grunnet covid-19 vil den trolig øke betydelig i år og også i kommende år. Det er derfor viktig å ta denne feriegjestens behov og ønsker på alvor. I tillegg er det en del hendelser som har vist seg å skape en del friksjon og irritasjon hos blant annet lokalbefolkning og lokalt næringsliv. Vi ønsker å se om vi kan påvirke adferd med målrettet kommunikasjon. 

Taktisk grep

Prosjektet tar både næringslivet, lokalbefolkningen og øvrige gjesters behov og ønsker på alvor. Vi har derfor identifiserte ulike utfordringer og ønsket oss visuell lettfattelig informasjon, med en positiv tilnærming, som gjør bo-bilgjesten i stand til å ta gode valg (Rett gjest; er hensynsfull underveis) 

Prosjektet ansvarlig markedsføring har derfor utviklet et sett med filmer som vi håper nudger bobilgjester til å endre adferd på visse områder som har vist seg utfordrende for våre pilotdestinasjoner Vega og Innherred. 

Nudge nok til alle

Dersom du ønsker å benytte deg av filmene er de tilgjengelig. Du kan enkelt laste de ned via YouTube. 

Har kan du se og laste ned filmene 

Takk så mye til Engasjert Byrå som har utviklet filmene!

God ferie :) 

Bobil-nudge
Støtt opp rundt lokalt næringsliv, click to open in lightbox
Bobil-nudge
Kjør smidig i trafikken, click to open in lightbox